Ekim 2023 Giderler Dengesi  

Öncelikle bu yazıyı okumak için gelen siz değerli okuyuculara hoş geldiniz diyerek başlamak isterim. Bu seride her ay bitiminde o aya ait gelirimi nasıl değerlendirdiğimi yazıyorum. Bir önceki Eylül Ayı Giderler Dengesi yazımı okumayanlar var ise ziyaret edip göz atabilirler.

Bu ay gerçekleşen major olaylar:

  • Eşimin diş rahatsızlığı
  • Yeni kira miktarının belli olması

Daha önceki yazılarımda da bu kısma değinmiştim bir miktar. Hamilelik sırasında eşimin dişleri epey tahrip olmuştu. Hamilelik sonrası için ise danıştığımız birçok doktor implant önerdi. Eşim de mevcut dişlerini mümkün olduğunca kullanmak istiyordu. O yüzden ertelenmişti. Ama oğlumuz kafasını geçtiğimiz ay eşimin çenesine çarpınca son darbeyi vurmuş oldu 😀 Nihayetinde 95 bin lira civarında bir fatura çıktı bize. Şu an ameliyatı geçirdi ve implantlar ile geçici dişleri takıldı. İlk ödeme için kredi kartından 47 bin lira ödeme yaptım ve banka ile 3 aya böldürdüm yeni fiyat 49 bin oldu. 3 ay sonrasında porselenler takılırken 1500 euro daha ödeyeceğiz. Durum bu şekilde. Karta taksit olarak böldürdüğüm ve bir sonraki hesap kesim tarihinde ilk ödemeyi yapacağımız için bu aya yansımadı bu fiyat. En önemli şey hayatta sağlık. Neyse ki diş çok kritik hayati önem taşıyan bir rahatsızlık değil.

Bu ayki tasarruf oranımız %36 olarak gerçekleşti. Tabi elimde halen maaştan artan 20 bin lira küsur nakit varlık bulunuyor. Her ihtimale karşın bu miktar elimde kalmıştı. Geçici olarak para piyasası fonlarına attım. Bu ödemeler durumundan dolayı belirli bir miktar elimde durmalı. Ve bu miktar aşağıdaki tablolara ve tasarruf oranına yansıtılmamıştır yok gibi değerlendirilmiştir.




Şimdi eylül ekim kıyası için genel görünüm tablolarımızı alalım:





Şimdi kalem kalem değerlendirmeye geçebiliriz


Yatırım (13.910 lira)

Bu ay 10 bin lira yatırım yapmak çok sıkıntı çıkarmayacaktır diye planlamıştık öyle de oldu. Sonradan eklenen 3910 lira ise halka arzlara katılım sebebiyle gerçekleşti. Bu ay en azından yatırım yapmadık demeyiz. Boş geçmedik.

Kira (8.250 lira)

Evet sıkıntılı diğer konumuz kira güncellemesi. Yeni kiramız 13 bin lira oldu nisan ayında 15 bin lira olacak. Böyle şey mi olur, %25 yasası falan gibi konulara girmek istemiyorum. Kimseyle atışmak tartışmak da istemedim. Bulunduğum evin güncel kira değeri minimum 30 bin lira. Burada oturmaktan da oldukça memnunuz. O yüzden bize makul geldi ve bu şekilde devam edeceğiz. Geçtiğimiz ay son kez 8250 lirayı ödemiş olduk.

Market (5.010 lira)

Market giderlerimiz 3-5 bin lira bandında gidip geliyordu. Enflasyon da düşünüldüğünde makul diyebilirim.

Dışarıda Yemek (4.028 lira)

Bu kısım istisna şekilde yüksek geldi bu ay. Arkadaşlarım ziyaretime gelmişti, onları yemeğe çıkardım. O yüzden bir tık yüksek geldi bu ay.

Fatura (1.150 lira)

Gayet uygun bir miktar. Henüz doğalgaz açmadık tabi.

Sağlık (728 lira)

Evet yukarıda belirttiğim durum önümüzdeki aylarda bu kaleme yansıyacak. Bu ay sadece eşimin ameliyat sonrası ilaçlar ve kullandığımız balık yağı tabletlerini satın aldık.

Kıyafet (0 lira)

Bu ay herhangi bir harcama yapılmadı.

Ulaşım (600 lira)

Uzak yerlere gidilmedi. Gayet makul bir miktar bu kalem için

Ev ihtiyaçları(0 lira)

Bu kalem eve alınan halıdır, aksesuardır, sehba vs. gibi ürünleri kapsıyor. Bu ay bu tarz bir alım gerçekleşmedi.

Aksesuar & Kişisel Bakım (0 lira)

Bu ay herhangi bir harcama yapılmadı.

Diğer giderler (4.750 lira)

Ağustosta aldığım bilgisayarımın 2. taksidini bu ay ödedim kaldı 4 taksit.

Değerlendirme

Önümüzdeki 3-5 ay bizim için biraz zorlayıcı geçecek önceki aylara nazaran. Ama maaş zammı ve gelecek prim ile biraz toparlayabiliriz belki. 

    Yorumlar

    Bu blogdaki popüler yayınlar